FrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

Buszmegálló a közelbenMeleg étkezési lehetőségHorgászás, horgásztó a közelbenEgész ház bérelhető, rendezvényszervezésselKerékpár kölcsönzés, kerékpár túraKerti kiülőkLakókocsi hely áramellátással, fűrdási lehetőséggelLovas farm a környékenminden szobához külön tusolóparkosított udvarinformáció a környék látnivalóiról, történetérőlSátor hely fürdési lehetőséggelstrand, uszoda a környékentöbbágyas, pótágyas szobáktúraútvonalak a környékentűzrakési lehetőség az udvaron (igény szerint bogrács)vadállományban gazdag természetvédelmi terület a közelbenkamerával örzött zárt parkoló az udvarbanbenzinkút a közelbenminden szoba külön bejáratú, zárhatóbortermelő, boros pince a közelbenHűtőszekrényklímatizált helységekLCD-TV minden szobábankorlátlan internet használat, WI-FI

Véletlenszerű kép
no 1074
Francia Panzió Szeged

Folytassa nyaralását Szegeden, s a szállását mi biztositjuk ugyanezen az áron! 


franciapanzio.hu

 

Exkluzív Bárunk Szegeden
Vállaljuk rendezvények szervezését, legénybúcsúk leánybúcsúk szervezését, hosztess szolgáltatást.
http://franciapanzio.hu
 

 

Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola

 

Egész évben természeti látnivalókban gazdag túrákra várja az érdeklődőket a mórahalmi Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola.

Móra-Túra útvonalak:

1.) A kisvasúttól a kisvárosig ( 9km gyalogtúra)
Nagyszéksósi iskola, Kisvasút Széksóstó állomásépülete, Kerékpárút, Biteszék, Széksóstói főcsatorna után balra fordulunk és haladunk a Bajai útig, majd tovább követjük a csatornát észak irányba a Móra-dombig, Homokháti Emlékház, Szent László római katolikus templom, Aranyszöm Rendezvényház, vissza a Nagyszéksósi iskolához.

2.) Zákányszéki túra (36 km gyalogtúra)
Nagyszéksósi iskola, kerékpárúton Mórahalomig, Zákányszékig a műúton, Szentháromság templom, Lourdes barlang, Kegyeleti Park, Rácz és Csóti madárkert, Házi Múzeum, 130 éves tölgy Petőfi utca, Mezőgazdasági telep melletti dűlőúttól kezdődik az Ezerarcú sömlyék, Ezerarcú sömléky 1., Őshonos háziállatok, Ezerarcú sömléky 2., Vissza a mezőgazdasági telephez, Gárgyán erdei pihenő, vissza a Nagyszéksósi iskolához.

3.) A homoki tanyavilágban-Domaszéki túra (20 km gyalogtúra)
Nagyszéksósi iskola, Bölömbika tanösvény, Jancsár-szék, Bojárhalom, Kisvasút Múzeum, vissza a Nagyszéksósi iskolához.

4.) A) Nőszirom túra Röszkén (16 km gyalogtúra)
Nagyszéksósi iskola, Kancsal-tó, M5 autópálya előtt balra fordulni, M5 autópálya felüljáró, Paprika Molnár Múzeum, 5-ös úton Röszke felé, Börcsök-szék, vissza a Nagyszéksósi iskolához.

B) Kisszéksós tótól a Molnár rétig (11km gyalogtúra)
Nagyszéksósi iskola, Kisszéksós tó Röszkéhez közelebbi oldalán dűlőút, Papphalmi csatorna mentén a Madarász tó felé, Molnár réti pihenő, vissza a Nagyszéksósi iskolához.

5.) Tündérrózsákon át az erdei iskoláig (26 km gyalogtúra)
Nagyszéksósi iskola, Madarász tó, Csipak tanösvény, Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola, Csipaki bekötőút, Borházak, Biteszék a kerékpárúton, vissza a Nagyszéksósi iskolához.

6.) Rétek között, erdőben bolyongva- Ásotthalmi túra (44 km)
Nagyszéksósi iskola, Csipak-semlyék, Tanaszi rét, Ásotthalmi láprét, Gárgyán erdő, Kiss Ferenc Emlékerdő, Ruzsa Sándor fája, vissza a Nagyszéksósi iskolához.

7.) Klebelsberg jubileumi emléktúra (18 km)
Nagyszéksósi iskola, Királyhalmi iskola, Csodarét tanösvény, Nagyszéksósi iskola

8.) Programok Szerbiában
Utazás feltétele: útlevél, vagy új kártyás típusú személyi igazolvány!

9.) Ludasi-tó túra
A Szabadka községhez tartozó Ludas-tó Vajdaság északi részén a magyarországi határ közelében található. A tó partján alakult ki Hajdújárás Nosza és Ludas település. A Ludas-tó Szerbia egyetlen síkvidéki sekély vizű, részben kiszáradó tava, a vándormadarak gyülekező és pihenőhelye, ami miatt nemzetközi jelentőségű Ramsari terület. A túra során szakvezető és tájékoztató táblás tanösvény segítségével ismerkedünk az élővilággal.

10.) Palics-tó túra
A Szabadka községhez tartozó Palics-tó Vajdaság északi részén a magyarországi határ közelében található a Ludas tó mellett. A tó partján alakult ki Palics település. A túra a Palicsi-tó partján a parkon át vezet, amely ma 19 hektárnyi területen fekszik, és egyedülálló hangulatát a természeti értékek és az építészeti örökség ötvözetének köszönhetjük. Megismerkedünk a park bejáratánál a palicsi víztoronnyal, a parton sétálva a Bagolyvárral, Vermes Lajost ábrázoló szoborral, a zenepavilonnal, mely térzene céljából létesült és a híres Kék vázákkal, melyek 1910-ben kerültek Palicsra, a pécsi Zsolnai Kerámiagyár ajándékaként.

11.) Szelevényi-puszták túra
A Szelevényi-puszták térsége a Vajdaság északi részén a magyarországi határ közelében található Királyhalma (Bácsszőlős) és Horgos között, Magyarkanizsa és Szabadka község területén. Különleges természeti értékei miatt nyilvánították védetté. Síksági, specifikus, mozaikos elterjedésű gazdag sztyepprétei, szikes, homoki és mocsárréti élőhelyek sokfélesége jellemzik. Nagyon gazdag a terület növény- és állatvilága, megtalálható számos ritka és veszélyeztetett faj itt. A túra során szakvezető és tájékoztató táblás tanösvény segítségével ismerkedünk az élővilággal.